maanantai 20. lokakuuta 2014

ALANYA osa 4

Me oltiin Tuna Apart nimisessä hotellissa, enkä voi suositella sitä kellekkään. Sängyt oli todella kovat, huoneet epäsiistit ja sähköt tuli vain kun huoneessa oli joku ja ainoa huoneen avain lokerossa, joka käynnisti sähkön tulon. Eli ei haaveilua vaikka puhelimen laturiin jättämisestä, kun itse makoilet rannalla. Olihan hotelli n. 50m päässä rannasta, se olikin ainoa hyvä puoli. Eikä sijaintikaan ollut huono, taksikoppi oli nurkalla ja 24/7 avoinna oleva kioski toisella nurkalla. 

Matkayhtiömme oli Detur, ja mitään huonoa sanottavaa en kyseisestä matkatoimistosta en löydä. Lensimme turkkilaisella lentoyhtiöllä, jossa oli ahtaat paikat ja joka piti ihme ääntä. :D Ainoa on, että detur tarjoaa luonnollisesti kaikkia retkiä, jotka oli ylihinnoiteltuja. Oishan niissä tietysti ollut suomenkielinen opas, mutta esim. laivamatka jolla käytiin olisi maksanut 45€, meille maksoi 15€ kun ostettiin katukauppiaalta. Ja niihin yleensä voi luottaa. Me maksoimme yhden matkan etukäteen, muut maksoimme kun astuimme laivaan. Eli ei olisi ollut paha menetys, jos olisikin homma kusenut. Me ei käyty missään deturin järjestämällä retkellä, joten niitä en voi kommentoida. :) Oppaat oli mukavia, ja homma toimi hyvin kun piti siskon mennä sairaalaan. Lääkäri tuli alle 10 minuutissa hotellihuoneelle, ja 20 min päästä sisko oli jo matkalla paikalliseen yksityiseen klinikkaan. Jossa muuten viettikin 5 päivää seitsemästä. 10 000e meni hoitokuluihin (kiitos matkavakuutus <3) joten, suosittelen oikeasti ottamaan sen 15e matkavakuutuksen. Mulla ja Jukalla ei sitä ollut, joten luojankiitos me ei sairastuttu. 

Turkin, etenkin Alanyan, lomasesonki oli jo loppumassa, joten aika hiljaista oli. Enemmän oli muita eurooppalaisia, joten kovin moneen suomalaiseen ei törmätty. Tarjoilijat oli oikein mukavia melkein jokaisessa paikassa missä käytiin. Rakastan Turkkia siinä mielessä, että vaikka siellä onkin ärsyttäviä huutelijoita, niin ainakin käytöstavat ja kohteliaisuus on kunnossa. Varsinkin niissä paikoissa missä syötiin. Parasta, ihaninta, herkullisinta ja mahtavinta ruokaa sai Heikinbaarista, jonka omistaja on siis käynyt Juvan kokkikoulun. Kannattaa ihan ehdottomasti käydä jos Alanyaan matkaatte. Vaikka hotellinne olisikin kaukana ks. paikasta, soittakaa sinne. He hakevat teidät ilmaiseksi hotellilta ja vievät vielä takaisinkin ilmaiseksi! Huippu palvelu. Huiput tarjoilijat. Suomalaista musiikkia ja suomalaisia ohjelmia tvstä. 

Meidän lomaan kuului shoppailua (tinkikäätinkikäätinkikää!), rannalla makoilua, meressä pallon heittelyä, ruokailua ja minigolfia. Muuta me ei oikein tehty. Iltaisin pelattiin korttia hotellihuoneessa, mikä oli mukavaa ajanvietettä ennen nukkumaanmenoa. 

Oli ihana viettää aikaa perheen tyttöjen kesken, sekä tutustua paremmin yhteen äitin kaveriin. Ja mahtavinta oli huomata, miten hyvin äiti ja siskot tulee Jukan kanssa toimeen! Parempaa matkaseuraa olisi saanut etsiä, ja kauan! 


Kiitos vielä siis mukavasta reissusta kaikille mukana olleille :) 
Love, Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥