torstai 8. toukokuuta 2014

TAPAAMISET

Aattelin et teitä varmaan kiinnostaa, miten me Tn kanssa ollaan nää Nikon tapaamiset nyt sovittu. Lastenvalvojalla ei olla vielä käyty, mutta eipä se tätä tilannetta varmaan ees muuttas. Sovittiin, että molemmilla on oikeus olla Nikon kanssa yhtä paljon. Joka toinen viikko. Tää ensimmäinen viikko on nyt Tn, Niko tulee mulle tänään. Ihan vaan sen takia, että sunnuntaina on äitienpäivä ja ensi viikonloppuna mulla on töitä, joten loogisesti tää oli järkevin aloittaa näin. Ja onpahan koti valmis, ennenkuin Niko tänne yöksi tulee. Joka päivä Niko on kuitenkin käynyt täällä, ollut monta tuntia leikkimässä. Yöt Niko on ollut sitten Tn luona. 
Mä uskon, että tää tulee toimimaan hyvin näin. Ikävä raastaa mun rintaa, mut pakko mun on ajatella Nikoakin. Ja T asuu 1,5km päässä. Se tarvii isäänsä, samalla tavalla kun äitiään. 
Juhlapyhät mennään taktiikalla jokatoinen. Jouluisin Niko menee aatonaattona Tn luo ja jouluaattoaamuna kotiin. Nikosta huomaa selvästi, että tää ero ja erilleen muutto tais olla vaan helpotus. Tuo poika vaan hymyilee ja nauraa kokoajan. Kaikki ylimääränen kiukuttelu on jäänyt pois. 

Miten teillä menee tapaamiset, mikäli olette eronneet? Love, Jonna

27 kommenttia:

 1. Heippa. Heitän nyt kommenttina omaa kokemusta. Olen siis ollut aika nuori kun vanhempani ovat eronneet ja ajattelin että ehkä haluat kuulla mun kokemuksia erosta. :)

  Itse ainakin olin helpottunut kun vanhempani vihdoin erosivat. Vaikka eivät he koskaan minun kuullen riidelleetkään vaistosin kyllä että jotain oli meneillään. Tunnelma oli kotona kireä. Aluksi me olimme äidilläni ja kävimme joka toinen viikonloppu isällä (itselläni on sisko), mutta pian käytäntö muuttui samalla tavalla kun te olette sopineet viikko-viikko systeemiksi. Ja sillä mentiin todella monta vuotta, kunnes teineinä kyllästyttiin kokoajan ”muuttamaan” jolloin vaihdoimme rytmin 2 viikon välein vaihtuvaksi. Olen todella tyytyväinen ollut tuohon käytäntöön pienenä ja edelleen olen onnellinen, että olimme tasaisesti kummankin luona. Olen molempien vanhempien kanssa erittäin läheinen. :)

  Sanni / suoraansydamesta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olen oikeasti kiitollinen sun kommentista - jotain tälläistä odotinkin! On ihana saada positiivista palautetta tästä. :)

   On helpottavaa kuulla, että olet oikeasti ollut tyytyväinen tilanteeseen! Voihan olla, että myöhemmin meilläkin nämä muuttuvat, ja kun Niko oppii itse tekemään päätöksen, saa hän itse päättää kumman luona haluaa olla "enemmän", vai haluaako jatkaa samaa linjaa! Mullakin tavoitteena tuo, että Niko jatkaa molempien kanssa läheisenä olemista - onhan se aina lapsen edun mukaista.


   Tsekkaan blogisi! :) Kiitos vielä kommentistasi!

   Poista
 2. noin pienelle ei kyllä suositella viikko-viikko-juttuja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän urpoa edellisen kommentoinnissa muka oli?

   Poista
  2. Ensimmäinen ano on kylllä oikeassa! :/

   Poista
  3. No ei mitään. Mut onpa kiva saada tommosia kommentteja, ku asioita voi perustellakkin. :)

   Poista
  4. Mua ei kiinnosta mitä suositellaan, kun osaan itsekin tehdä ratkaisut ja päätökset koskien lastani.

   Poista
  5. Toimiihan tuo viikko viikko systeemi vaikka poikasi onkin alle 2 vuotta. Eikä sitä kyllä suositella siellä lastenvalvojalla. Mutta jos molemmat vanhemmat kokevat sen toimivaksi niin miksi ei ? Ainahan sitä saa muutettua jos näyttää siltä että poika siitä kärsii tai se ei jostain muusta syystä toimi teidän mielestänne. Kuitenkin tekstissä kirjoitit että näet poikaasi useasti sen viikon aikana niin se on ainakin minun mielestäni hyvä asia. Eikä niin että lapsi on isältään etkä sitä ollenkaan näkisi viikon aikana.onhan kuitenkin kyse pienestä lapsesta. Meillä ex:ni Tomin kanssa välit ei oo millään tapaa lämpöset vaan niko viettää vallan aikaa minun ja uuden mieheni kanssa. Itselläni ei edes tulisi mieleen antaa poikaa monen sadan kilometrin päähän viikoksi koska en häntä silloin näkisi. Jos mekin asuisi Tomin kanssa samalla paikkakunnalla niin voisin olettaa että meilläkin olisi siinä kohtaa tuo viikko viikko systeemi. Mutta juu kuitenkin te satuttaa olemaan nikon vanhemmat ja aivan sata varmasti myös tiedätte mikä on parhaaksi. Hirmuisesti tsemppiä uusiin haasteisiin ja toivotaan että teillä sujuu asiat hyvin <3 t:uusi lukija

   Poista
  6. Niimpä! Mä nään Nikoa joka päivä, oli sitten Tomin viikko tai mun viikko. Ja samalla tavalla myös mä otan sillon vastuun, vaikka oltaisiinkin Tomin kanssa samassa paikassa Nikon kanssa. Jos joskus minä muutan Nikon kanssa, tai T muuttaa, ni varmasti vaihdetaan myös toimivammaksi.

   Poista
 3. Me ehdotettiin joskus samaa, eikä mennyt läpi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai. Millanen tilanne teillä oli? Olitko töissä, opiskelija? Oliko lapsi päivähoidossa? Asuitteko lähekkäin?

   Poista
  2. tääl sama lapsen "nuoren" iän takia. molemmat töis, lapsi päiväkodis, asutaa samassa korttelissa

   Poista
  3. Vaikka ne ei sitä tapauskohtaisesti hyväksyisi niin eihän Jonnan ja Tomin tarvitse sitä välttämättä noudattaa jos kerta molemmat näkevät poikaa silloin kun lapsi on toisella osapuolella. Kuitenkin vanhemmat ovat niitä jotka sen lopullisesti päätöksen tekevät

   Poista
  4. Jep. Lastenvalvojalla sovitut tapaamisoikeudet ovat vain paperilla olevia, ei ne ole rankaistavia tekoja, jos muuttaa niitä molempien tahdosta..

   Poista
 4. Mielummin viikko-viikko kun parin päivän välein vaihto, siinä tulee liikaa reissaamista. Idyllisintähän olis ydinperheet, mutta aina ei mene asiat sillä tavalla. Lapsen edun mukaista olisi kyllä pienenä asua vain yhdessä paikassa, mutta jokainen tekee niinkuin lapselleen parhaaksi näkee..:) Meillä lapsi itse haluaa viikko-viikko asumisen, tosin on hieman teidän lasta vanhempi.

  VastaaPoista
 5. Niin se vaan menee... Lohjalla ainakin, ei suositella niin pienelle lapselle viikko- viikko systeemiä. :( Kaveri on koittanut myöskii... Lastenvalvoja oli sitä mieltä, että lapsi liian nuori (3v silloin) muuttamaan koko aika. Se koti täytyy olla pysyvä, joko isän tai äidin luona. Ja sitten käyään vaan "yö kylässä" aina sen isän tai äidin luona. :)

  Ps. Niko on ihanan sulonen poika ja sä mahtava äiti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :/ Toivottavasti Mikkelissä erikäytäntö.

   Kiitos <3

   Poista
 6. Mun yks kaveri eros kun poika oli 1v ja niillä oli just toi viikko-viikko juttu.. Ne asuu siis tääl kouvolas :)

  VastaaPoista
 7. Ei lastenvalvoja voi "määrätä" millon lapsi missäkin asuu. Vanhemmat sen päättää. Lastenvalvoja voi vaan kertoa oman mielipiteensä.

  VastaaPoista
 8. En usko että menee valvojalla läpi. Sillon kun oltiin eetun kanssa erossa ja eetu ehdotti sitä, alkoi sossuntäti kovaan ääneen kyselemään, olihan tuo vitsi. Nella oli sillon puolivuotias ja sossu sanoi, ettei ole asiaa edes yökylään, ennen kuin on yli vuoden. ja vuoden jälkeen yksi yö kerrallaan, sitten kun se sujuu, niin voi pidentää jokatoiseksi viikonlopuksi. Alle 3-vuotiaille ei tehdä kuulema Mikkelissä papereita viikko-viikko periaatteella. Mutta on meilläkin tuttu, joka eros vasta ihan just ja niil on 12v ja 3v tytöt ja niillä on viikko-viikko. ja ei voikaan määrätä, mutta kuulema tulee helposti lastensuojelu asia. muuta en tiiä, tässä vaan tämä mitä mulle sielä sanottiin :) toivottavasti saatte haluamanne ratkaisun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai. Onpa tyhmää, ettei vanhemmat saa itse päättää! Enkä mä kyllä sitäkään halua, että tulee mitään ls-ilmotusta, vaikkei mitään salattavaa olekkaan. Ärghh, tää saa mun aivot hajoomaan. No, odotellaan siihen lastenvalvojan aikaan asti ja katotaan mikä tilanne siellä sitte on ja mitä ne sanoo. Niko kuitenkin tarviaa isäänsä, aivan kuten äitiäänkin joten olis kiva jos näkis saman verran. Mutta, jos se nyt hylkää täysin viikko-viikko jutut, ni onneks t asuu niin lähellä että vaikka joka iltaiset tapaamiset onnistuu. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥