perjantai 25. lokakuuta 2013

Kommentti jättää jälkensä.

Jokainen bloggaaja tietää sen, miltä tuntuu kun kirjautuu bloggeriin, huomaa että yksi kommentti on tullut. Luet sen. Haukkumista. Milloin oot ruma, milloin läski, milloin liian laiha, milloin sulla on ruma lapsi, tai tyhmät jutut. Ne kaikki sattuu. Jokaisen pitäisi mennä itseensä, miettiä kolme kertaa ennenkuin kirjoittaa ja lähettää sen ilkeän kommentin. 
Miltä sinusta tuntuisi, jos sinulle laitettaisiin/sanottaisiin niin? Kehtaisitko sanoa saman päin naamaa, tai kenties omalla nimelläsi esim. facebookissa? Niimpä, tuskin kehtaisit. 

Moni hyvä bloggaaja on lopettanut kirjottamisen juuri haukkumisten, juorujen levittämisten yms "paskojen" takia, joten autathan omalta osaltasi ihmisiä pitämään bloggaamishalunsa?

Kritiikki on eriasia kun haukkuminen. Kritiikkiähän jokainen varmaan osaa ottaa vastaan (ja jos ei osaa, on korkea aika opetella), mutta se ei todellakaan oo sitä "vittu oot ruma"n sanomista.
Nii ja sitte se juorujen levittely. Mitä järkee? Mitä sä voitat sillä et sä kerrot jostakin bloggaajasta jonkun "muka" hyvän jutun? Teet sillä vaan itestäs naurettavan.  "Kommentti jättää jälkensä on noin kolmenkymmenen blogin yhteinen kampanja nettikiusaamista vastaan (tutustu blogeihin täällä). 
Mukana on kertomassa oman tarinansa niin kiusattuja, entinen kiusaaja, sivusta seuraaja kuin äitikin. Tarkoitus on tuoda vakavaa asiaa lähemmäs teitä, netin käyttäjiä. Mukaan ollaan haastettu myös Demi.fi:n ja Vauva.fi:n foorumit, joiden toivotaan tiukentavan kommentoinnin sääntöjä villiksi länneksi muuttuneilla keskustelupalstoillaan. Anna tukesi lisäämällä sivupalkista löytyvä banneri sivuillesi tai blogiisi. Ja muista kommentoida ensi kerralla mielummin kehuja kuin haukkuja - ei tarvitse sitten myöhemmin hävetä."

♥: Jonna

3 kommenttia:

  1. Niin tuttua, jokainen noista kommenteista... HUOH.. mutta täytyy ajatella, että ei se vika mussa ole, vaan kiusaajissa, koska pistävät pystöön ankaran haloon. Hyvä postaus!

    VastaaPoista
  2. Jotenkin vain niin tuttua tuo.Onneksi itse saanut positiivista ja rakentavaa palautetta omassa blogissani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥