maanantai 15. huhtikuuta 2013

RAJOJA & RAKKAUTTA

Lapsen kasvatus. Paljon puhuttu, monia eri tapoja ja useita mielipiteitä. Nyt aion kertoa teille mun mielipiteeni, haaveeni ja odotukseni Nikon kasvatuksesta!

Karkit/herkut = Vain yhtenä päivänä viikossa, ennen 5 vuoden ikää vaan satunnaisesti, kuten synttäreillä, jouluna, pääsiäisenä ja muina juhlapyhinä. Tähän kuuluu siis myös limppari, sitä juodaan vaan sillontällön joskus, ei läheskään joka viikko. 

Rangaistukset = Mä aion ottaa arestipenkin käyttöön jo heti, kun Niko siitä jotain tajuaa. Eli siis johonkin paikkaan istumaan niin moneksi minuutiksi kun on ikää. Sitten jutellaan, pyydetään anteeksi yms, sen jälkeen sitten unohdetaan se. Myöhemmin sitten tulee varmasti kaiken maailman pelikiellot, kotiarestit yms, riippuen tuhmuuden laadusta ja määrästä. 

Kotiintuloajat = Tää koskee enemmänkin sitten niitä aikoja, kun NIko on jo sen ikäinen et pääsee yksin ulos (asuinpaikasta riippuen 6-8 vuotiaana). Ja ajatkin vaihtelee iän mukaisesti, mut alkuun pyritään siihen että viimeistään 18 ollaan sisällä rauhoittumassa. Myöhemmin sitten 19, sitten 20, sitten 21 ja niin edespäin. Kouluviikoilla meillä tullaan kyllä yläasteenajan ainakin tulemaan jo viimeistään 21.30 kotiin, viikonloppuisin sitten viimeistään 00, riippuen tietenkin millainen Niko on teininä. :) 

Käytöstavat = Mä aion tehdä Nikolle selväksi, miten käyttäydytään toisia kohtaan. Ei saa varastaa toiselta yms. Opetan kiittämään, sanomaan ole hyvä, pyytämään anteeksi, avaamaan oven toiselle jos sattuu olemaan vieressä, auttamaan jos pystyy jne. Äitille ja isille vastataan puhelimeen AINA.

Rajat = Mä veikkaan,et mä tuun olemaan aika "lepsu"äiti, mikäli vaan hommat menee niinkun sovitaan. Tietyissä asioissa voin joustaa, mut jos omalla käytöksellä osoitetaan epäkunnioitusta, se sitten huomataan siinä etten joustakkaan. 

Kaverit = Kaverit on aina tervetulleita meille, enkä aio Nikon kavereita siis kieltää meillä käymästä. Tietysti on sitten eriasia, jos Niko rupeaa liikkumaa mun mielestä huonoissa piireissä, mut siitä keskustellaan sitten Nikon kanssa. 

Mopoilu = Kyllä, Niko saa varmastikin mopon. Mut ei viritettyä. Jos mopolla leikitään, ei osata ajaa siellä missä kuuluu ja sillä nopeudella kun kuuluu, mopo lähtee pois. Mä en ite henkilökohtasesti vihaa mitään muuta niin paljon kun niitä s*atanan pärisijöitä, jotka ajelee pitkän jalkakäytäviä 80km/h.

4 kommenttia:

 1. Sulle on tunnustus mun blogissa: http://tanssiajarakkautta.blogspot.fi/2013/04/tunnustus.html

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa noi sun rajat hyvältä.. ihte oon päässy helpolla rajoissa ku meidä 6 vee ei oo ikinä halunnu ees limsaa, maistanu on mutta ei kiinnosta.. ja samoten esim karkit, vain suklaa menee. :D lisäksi jätkä on ollu pienestä pitäen kohtelias tarhassakin ja pyytää anteeksi jos tekee väärin jtn. eli helpolla oon päässy.. saas nähä sit murrosiässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin ite tosi helppo lapsi, olin aina et "joojoo äiti" "kyllä äiti" :) Mut se murrosikä... Huhheijaa!! :D Aika samat periaatteet mulla taitaa olla ton kasvatuksen suhteen kun meidän äitillä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥